Aquadetrim recensioner av spädbarn

  • Kliniker

Den största skadan för Aquadetrim är inte att det kan vara falskt, inte att det är allergiskt mot det, utan att det INGEN dra nytta av det alls. Den absorberas inte av kroppen, den visas med varje kissa, det vill säga minst dricka den. Genom att ge det måste du förstå att ditt barn inte får.

Vigantol (tillverkat i Tyskland) är, liksom dess oljekollegor från andra länder (Norge, Finland, USA, Bulgarien, etc.) en normal medicin. Jag är inte kampanj specifikt för honom, men jag har möjlighet att köpa Vit D-olja i andra länder.

Och det viktigaste är att ge på morgonen innan promenad.

Jag skrev någonstans om solens strålar? Bor du i det soliga Spanien? I juni fanns det otaliga soliga dagar. Och förutom ett par sommarmånader finns det fortfarande många månader utan solen. Se statistik över soliga dagar i Moskva.
Jag är inte rolig alls.
Och ja, UV-strålar passerar inte genom Moskvas smog.

Fiskolja är också syntetisk?

Gjorde du testerna själv? Vi hyrde.
Fiskolja tas utan tester och hela världen dricker den. Intressera dig åtminstone i Skandinavien, Kanada.
Smog är denna stora gula svamp som står över hela staden, den är mycket tydlig när du kör upp till Moskva från söder, tyvärr.
En barnläkare som inte rekommenderar fiskolja är inte bara konstig, det är väldigt oprofessionellt.

Aquadetrim recensioner av spädbarn

Vi är 6 månader gamla. Upp till 5 månader droppades 2 droppar Aquadetrim. Vi klarat ett generellt urintest, barnläkaren sa att det inte fanns tillräckligt med vitamin D. Dosen ökades till 3-4 droppar. Vi klarade analysen enligt Sulkovich på en månad - fortfarande inte tillräckligt jag är väldigt rädd för raket.

Jag hörde åsikten att aquadetrim är en falsk och det finns ingen mening i det (förresten, vänner, förresten, saknar också vitamin D enligt deras analyser, de är också aquadetrim). Vad kan ersätta aquadetrim för ett barn (vi är på GV)? Är det möjligt att ge fiskolja, som våra mödrar och mormor gjorde? Eller kanske är det bättre för mig att dricka vitaminer själv? Jag dricker ingenting.


*
Suzer
" om mig "
en dagbok
Inlägg: 464
Registrering: 09.24.10
MO - Volgograd

Danila 11/12/10

Vi gav fiskolja, eftersom det inte var barnsligt för aquadetrim. Allt var bra. Och han åt med glädje (även om min pojkvän kommer att äta något otäckt från en sked i hans mors händer)

Men när fiskoljan dricker, och sedan appliceras på bröstet. beeeeee. Hur stinkade hon efteråt


*
Suzer
" om mig "
en dagbok
Meddelanden: 6841
Registrering: 14-14/11
St. Petersburg

son 2009
dotter 2014

Fiskolja används ofta, men det kanske inte är bra för matsmältningen. Och det händer att allt är ok.

Akvadetrim är ett helt normalt läkemedel. Tyvärr finns det inga garanterade sätt att ta upp kalcium. Allt är väldigt individuellt.
Förutom vitaminpreparat är garvningssessioner under en lampa användbara (även om det finns doser som är förbrunta).
Rosiner innehåller kalcium, som lättare tas upp än mjölk. Det bryts inte ner från takten - avkok och kompoter är ganska lämpliga.

Rädd - konsultera en ortoped, de letar efter tecken på tidiga stadier av raket professionellt =)

Och varför inte. Naturligtvis kommer lite att nå killarna, men du själv blir mer hel, det kommer att vara praktiskt

Kanske är detta min filistiniska gag (den förra är från orthopedister), men många föreningar är involverade i absorptionen av kalcium (detta är ett faktum), du kan bli full av D-vitamin med ett nollresultat i termer av kalcium, om något annat saknas.
I de södra regionerna är raket mycket mindre vanligt. Samma faktum. Du kan försöka återskapa villkoren. Vet du vad =) solen? längre exponering för luft? diet? något som det här

Redigerad av alisa_ 26 dec 2011 12:25

Aquadetrim (Vit D) Dina recensioner.

Vårt val

Chasing Ovulation: Folliculometry

Rekommenderad

De första tecknen på graviditet. Opinionsundersökningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Graviditetssymptom, 13 september 2019

Rekommenderad

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderad

Gynekologisk massage - fantastisk effekt?

Irina Shirokova publicerade en artikel i Gynekologi, 19 september 2019

Rekommenderad

AMG - anti-Müllerian hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analys and Surveys, 22 september 2019

Rekommenderad

Populära ämnen

Författare: Insomnia
Skapad för 16 timmar sedan

Författare: Alyonka_Pelenka ❤
Skapad för 20 timmar sedan

Författare: Dasha
Skapad för 11 timmar sedan

Författare: Valyushka1994
Skapad för 19 timmar sedan

Författare: AnnaV.
Skapad för 14 timmar sedan

Författare: // Lyalka2017 //
Skapad för 20 timmar sedan

Författare: *** Angel ***
Skapad för 17 timmar sedan

Författare: Evgesha 385
Skapad för 16 timmar sedan

Författare: jul4-ik
Skapad för 8 timmar sedan

Författare: Album
Skapad för 21 timmar sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

Populära avsnitt

Materialet som publiceras på vår webbplats är för informationssyfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att fastställa diagnosen och välja en behandlingsmetod förblir det exklusiva privilegiet för din behandlande läkare!

Aquadetrim för nyfödda - pris, applikationsmetod, recensioner

Läs också:

Microlax för nyfödda - instruktioner, tillämpningsmetod, recensioner

Glycerinljus för nyfödda - instruktioner, tillämpningsmetod, recensioner

Elkar för nyfödda - instruktioner, tillämpningsmetod, recensioner

Varje mamma drömmer att hennes barn kommer att växa upp friskt och starkt. Och för detta går mödrar till alla knep, som härdning, babysimning, vitaminer och andra förebyggande medel.

Ett av de första verktygen som ett barn måste ta itu med i ett nytt liv är aquadetrim. Det är hans barnläkare som ordineras som profylax under höst-vinterperioden eller enligt indikationer.

Låt oss se vad aquadetrim för nyfödda är, recensioner är mycket kontroversiella..

1. Sammansättning och indikationer för användning

Visst kommer många av er ihåg hur mödrar i barndomen tvingades dricka fiskolja - en obehaglig smak, men mycket användbar. Småbarn i den moderna generationen skonas för detta förfarande: aquadetrim ersatte fiskolja.

Den innehåller colcalciferol, eller med andra ord vitamin D3, det finns också hjälpkomponenter:

  • bensylalkohol;
  • citronsyra;
  • sackaros;
  • makrogol glyceryl-ricinoleat;
  • anis smak;
  • natriumvätefosfat-dodekahydrat;
  • renat vatten.

Aquadetrim hjälper till att reglera kalcium- och fosformetabolismen i kroppen, vilket bidrar till normalisering av ämnesomsättningen, förstärkning av benvävnad och normal tillväxt av skelettet. Mineralerna som utgör det är förebyggande och behandling av raket, osteoporos, reglerar hjärtfunktion, blodkoagulation och nervös spänning.

Detta är en slags ersättning för solljus, som inte räcker bara under höst-vinterperioden..

2. Hur man tar

Appliceringsmetoden är mycket bekväm, den används inuti, innan den upplöses i en liten mängd vatten.

Vanligtvis, när forskrivning av läkemedlet berättar barnläkaren hur man ska ge aquadetrim till ditt barn. Oftast ordineras en droppe en gång om dagen, detta är 500 IE av vitaminet. Om spädbarn som är födda i tid föreskrivs ett läkemedel efter en månad, rekommenderas det att ta läkemedlet från 7-10 dagars livstid för för tidigt födda barn, tvillingar och de som är i dåliga levnadsvillkor. Deras dos ökar - 2-3 droppar var 24 timmar.

För behandling av raket ökar dosen naturligt. Beroende på svårighetsgraden och toleransen för de aktiva substanserna kan läkaren förskriva 4-10 droppar i en månad eller en och en halv. Riketsliknande sjukdomar behandlas med en ännu starkare dosering - upp till 60 droppar per dag. Behandlingsförloppet varierar också upp till en och en halv månad..

I vilket fall som helst rekommenderas inte läkemedlet, trots dess uppenbara enkelhet och oskadlighet, att användas ensamt och du måste strikt följa anvisningarna!

3. Biverkningar

Barnets kropp är försvarslös för varje ingripande, så även sådana till synes oskadliga ämnen kan orsaka allvarliga biverkningar.

Hur du bestämmer att du har gått för långt med läkemedlet och att barnet har ett överskott av vitamin D (hypervitaminos)?

  • minskad aptit;
  • det var illamående, kräkningar;
  • förstoppning, diarré, polyuri;
  • det fanns ångest;
  • han dricker mycket, njure kolik;
  • huvudvärk och muskelsmärta;
  • nedsatt njurfunktion;
  • bedövning, irritabilitet, humörsvängningar;
  • allvarlig viktminskning;
  • ökat tryck;
  • förkalkning av blodkärl, njurar och lungor.

Om sådana tecken visas måste du omedelbart sluta ta läkemedlet..

4. Kontraindikationer

Det finns ett antal fall där det är förbjudet att ta ett vitamin..

Kontraindikationer för att ta aquadetrim är följande:

  • ett överskott av vitamin D i kroppen och kalcium;
  • närvaron av urolithiasis;
  • sarcaidos (systemisk inflammatorisk sjukdom);
  • akut och kronisk njursjukdom;
  • lung tuberkulos;
  • ålder upp till en månad.

5. Vad mamma säger?

Mommies recensioner om aquadetrim kan hittas mycket olika. Det är inte förvånande, alla barn är olika, liksom användningsfallen.

Olga, 26 år:

I vår klinik föreskrivs Aquadetrim för alla oskillnad. Vi är inte heller något undantag. De började ta en droppe, barnet blev irritabelt, avföringen stördes, dottern slutade sova på natten och sedan dök en allergi upp. Jag gick till läkaren och sa att jag skulle öka dosen till 2 droppar. Vi led under ytterligare en vecka, symtomen förvärrades. Nu är jag generellt rädd för att närma sig Aquadetrim, av någon anledning talar våra läkare inte om dess fara.

Tatiana, 30 år:

Våra barn är inte en leksak eller ett fält för apotekare att experimentera med. Jag läste först bruksanvisningen först och bestämde sedan först om fördelarna uppfyller alla risker. Jag gick inte ens att experimentera.

Aigul, 24 år gammal:

Jag var mycket rädd för raket hos ett barn, särskilt eftersom det inte finns mycket sol i vårt område. Min sons armar och ben svettade och hårstrån på baksidan av hans huvud gnuggade. Barnläkaren ordinerade tre droppar samtidigt. Vi drack hela vintern och våren. Redan vid sex månaders möte noterade läkaren att tecknen på raket hade passerat, allt hade återgått till det normala. Så medicinen är mycket effektiv och bra..

Priset på aquadetrim varierar från 160 till 300 rubel. Det beror på din bostadsområde och apotek. Vet att aquadetrim ingår i listan över läkemedel som tillhandahålls gratis till barn under tre år! Därför kan du säkert kontakta din barnläkare för recept..

Mer information om raket och D-vitamin finns i videon från Dr. Komarovsky:

Var frisk och glöm inte att prenumerera på våra bloggartiklar och dela användbart material med dina vänner på sociala nätverk.

Läkemedlet är aquadetrim. Personlig erfarenhet.

Jag vill skriva vad jag stötte på, kanske min erfarenhet kommer att vara användbar för någon.

Liksom nästan alla barn fick min son, vid en månad ålder, ordinerats av läkaren att dricka Aquadetrim för att förebygga raket, en droppe om dagen. Jag är alltid försiktig med någon medicin, men då stängde min vakenhet ett tag och jag, som det borde vara, gav min son detta läkemedel (på sommaren tog jag naturligtvis en paus). Och allt var bra tills det var dags för barnet att behärska vuxenmat (innan det var på GV). Ibland åt han det utan problem, och ibland vägrade han helt. Det störde mig inte först - jag var fortfarande liten, tänkte jag. Men tiden gick, och situationen förändrades inte - i två dagar åt sonen normalt, en vecka efter det han vände näsan från absolut all mat. Jag kunde inte ens föreställa mig vad problemet var och trodde att jag fick ett litet barn

Tja, det här är allt ett förord, men kärnan i inlägget är att när injektionsflaskorna med Aquadetrim var tomma igen, bad jag min man gå till apoteket och köpa ett nytt, och jag tänkte: "Låt mig gå till Internet, jag kommer att titta på recensionerna om detta vitamin" ( Jag ser, efter en lång dvala, att min misstänksamhet för droger vaknade)))) och när jag började läsa recensionerna ångrade jag starkt att jag hade gett detta vitamin till min son under så lång tid. Det fanns många ledsna recensioner, om du vill kan du komma in och läsa.

Naturligtvis bestämde jag mig för att jag inte skulle ge detta läkemedel till min son längre. Och vad tycker du? Sedan dess har cirka två månader gått och sonen har en aptit, nu ber han själv att äta och det fanns inte en enda dag som han inte ätit någonting! Jag är säker på att Aquadetrim var orsaken till min sons dåliga aptit.!

Aquadetrim recensioner

Jag läste om fördelarna med vitaminer och bestämde mig för att köpa

Jag läste om fördelarna med vitaminer och bestämde mig för att köpa

Jag rekommenderar aquadetrim

Fem skäl varför exakt Aquadetrim!

Det viktigaste vitaminet under de första två åren av barnets liv.

Aquadetrim hjälpte oss

Förfriskande och ger vitalitet

Endast en bit av solen är bättre än en micellär formel)

D-vitamin är inte bara för spädbarn

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Jag läste om fördelarna med vitaminer och bestämde mig för att köpa

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Passade inte mig

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Jag rekommenderar aquadetrim

Så snart ett barn dök upp i familjen ville min man och jag omedelbart skapa alla villkor under vilka han skulle vara bekväm. Detta gäller inte bara husets inredning, utan även införandet av allt det väsentliga i en liten organisme. Vi föddes på vintern, men varken vid det första eller vid det andra besöket hos barnläkaren, vi fick inte ordinerat vitamin D. Jag läste själv om dess betydelse. Jag läste igen ett gäng. Läs recensionen Så snart ett barn dök upp i familjen ville min man och jag omedelbart skapa alla villkor under vilka han skulle vara bekväm. Detta gäller inte bara husets inredning, utan även införandet av allt det väsentliga i en liten organisme. Vi föddes på vintern, men varken vid det första eller vid det andra besöket hos barnläkaren, vi fick inte ordinerat vitamin D. Jag läste själv om dess betydelse. Jag läste en massa artiklar, åsikter från mödrar, läkare, och så vidare kom jag till slutsatsen att vi behöver en vattenbaserad vitaminlösning, eftersom den är dåligt absorberad i olja.

Ge sin dotter två droppar på morgonen, efter frukost. Jag hörde att vissa ger för natten. Men jag tror att detta inte stämmer, eftersom detta vitamin stärker, det är för mycket för barnet på natten. Allergier och andra saker från aquadetrim observerades inte hos barnet, flaskan varade i nästan ett helt år, nu köpte jag den andra flaskan. Finns utan recept på apotek, kostar upp till 200 rubel.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Fem skäl varför exakt Aquadetrim!

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Aquadetrim fungerar

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Bensylalkohol och smaker

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Snabb tillväxt och problemen med det.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Mödrarnas sena glädje.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

En fruktansvärd allergi har börjat.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Utmärkta droppar

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Det viktigaste vitaminet under de första två åren av barnets liv.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Nervarna blir starkare, mer styrka.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Lämplig för mitt barn)

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

gillade.

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Aquadetrim hjälpte oss

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Förfriskande och ger vitalitet

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

D-vitamin - ett lager för hälsa

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Behövs för uthållighet

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Bra D-vitamin, gjord för små

  • Dela en recension
  • Svara till författaren
  • Håller med författaren
  • Håller inte med författaren
  • Klaga
  • Granskningssida

Hur man kommer ur apati och trötthet! Min hemlighet!

Min mamma är motståndare mot apoteksvitaminer och tror att du kan få alla nödvändiga och saknade spårämnen från mat. Det är lätt för henne att argumentera, att bli pensionerad)) Jag jobbar nu och jag har absolut ingen tid att samla mina egna små skålar varje kväll med all slags användbarhet. Ja, och i vårt team är det på något sätt inte vanligt att bära det hemifrån, även en mikrovågsugn finns inte på kontoret. Vi äter. Läs recensionen Min mamma är motståndare till apoteksvitaminer och tror att du kan få alla nödvändiga och saknade spårämnen från mat. Det är lätt för henne att argumentera, att bli pensionerad)) Jag jobbar nu och jag har absolut ingen tid att samla mina egna små skålar varje kväll med all slags användbarhet. Ja, och i vårt team är det på något sätt inte vanligt att bära det hemifrån, även en mikrovågsugn finns inte på kontoret. Vi äter på närmaste café.
Jag började märka att jag var ständigt trött. Det verkar som om det inte finns någon rusning på jobbet, vi arbetar i ett vinglande läge, jag försöker att inte ta någon extra belastning. Men jag blir väldigt trött och det är ett faktum. Apoteket rådde ett multivitaminkomplex, som också är känt för sin förmåga att ge kroppen styrka. Jag försökte det, var inte glad. Naglarna stärktes och tack för det. Jag gick till läkaren efter att ha klarat preliminära tester. Det fanns en brist på kalcium och vitamin D. Jag har aldrig studerat effekten av ett eller annat vitamin på kroppen och blev förvånad över att kalcium och D-vitamin hänger samman. Det visar sig att vitaminet hjälper kalcium att tränga in i benvävnaden och därigenom stärker vårt skelett. Jag rekommenderades på sjukhuset Aquadetrim, så väl absorberad, utan biverkningar. Jag började ta 4 droppar per dag enligt schemat och började snart märka förändringar i min kropp. Styrken ökade, ryggen slutade att skada. Jag började långsamt återvända från min tidigare livsrytm. Jag har tagit drogen i ett halvt år nu och kommer inte att sluta. Förresten, jag märkte att jag blev mycket mindre benägna att bli sjuk av alla typer av förkylningar och virala sår. Återigen är detta förtjänsten av Aquadetrim.

D-vitamin har en gynnsam effekt på immunsystemet. Nu, om jag plötsligt blir sjuk, tål jag sjukdomen mycket lättare och efter 3, högst 4 dagar är jag på mina fötter. Cool läkemedel!

Aquadetrim recensioner

Normaliserar metabolismen av kalcium och fosfor. Latinskt namn: Aquadetrim. Tillverkare: MEDANA PHARMA (Polen).

Aquadetrim för kvinnor och barn.

Akvadetrim läkares recensioner

Alla läkare är experter på vår tjänst. Läkares dokument verifierade.

D-vitamin 3

Aquadetrim är en vattenlösning av vitamin D3, som är en kraftfull antirakitisk faktor som reglerar metabolismen av kalcium och fosfat och därigenom bidrar till korrekt benmineralisering och korrekt skeletttillväxt. Dessutom påverkar vitaminer D3 funktionen hos paratyreoidkörtlarna, är involverad i att upprätthålla muskelton, vid ledning av nervimpulser, påverkar blodkoagulationssystemet och bildandet av immunitet.

För närvarande finns det två åsikter om behovet av ytterligare administration av vitamin D3. En av dem är att kroppen med en tillräcklig varaktighet av en persons exponering för solen behöver inte ta ytterligare doser av vitaminet. För närvarande undersöks denna synvinkel aktivt.

En annan åsikt, bekräftad av flera kliniska studier, talar om en total brist och behovet av att ta D3-vitamin.

Med tanke på de många internationella rekommendationerna om behovet av att använda vitamin D3 hos barn, använder jag detta läkemedel i min praxis.

Men forskning pågår, därför är det möjligt att de översatta rekommendationerna inom överskådlig framtid kommer att revideras..

Mottagning är nödvändig, men dosen måste observeras.

För närvarande finns det en tillväxt och spridning av begreppet raket.

I min praxis använder jag ett kalciumpreparat - akvadetrim. Aquadetrim-regulator för kalciumfosformetabolism.

Läkemedlet föreskrivs för att förebygga raket hos barn från födseln, men strikt en droppe i taget under höst-vinterperioden. Under perioden med aktiv sol på sommaren avbryter jag läkemedlet, det är nödvändigt att ta hänsyn till intaget av detta läkemedel med konstgjord utfodring (blandningen innehåller vitamin D3).

För mig själv identifierade jag nackdelarna med detta läkemedel, jag avslöjar ofta en överdos av Aquadetrim, ett betydande antal biverkningar. Föräldrar noterar att det är besvärligt med dosering, flera droppar kan droppa åt gången, och regelbundna kränkningar av dosen leder till en överdos av läkemedlet. Just nu letar jag efter ett alternativ till detta läkemedel..

Vitamin D

D-vitamin, vattenlösligt. Den utför funktionerna för att reglera kalcium och fosfat, vilket är mycket viktigt under barnets första månader. Många vet att D-vitamin är ett botemedel mot raket, så alla nyfödda, från en månad, föreskrivs detta läkemedel för förebyggande.

Det är viktigt att använda vitaminet hos barn i åldern ett och två år, eftersom under denna period bildandet av permanenta tänder börjar, för vilket kalcium behövs.

Förskrivs för osteoporos och hypotyreos. Läkemedlet är också förskrivet för gravida kvinnor, och det är säkert och mycket effektivt. Det föreskrivs också för kvinnor i klimakteriet när det finns risk för osteoporos..

Det är viktigt att övervaka läkemedlets dos, eftersom det finns många biverkningar med en överdos av läkemedlet.

Sol i droppar!

Från och med 10 augusti 2017 är Aquadetrim det enda preparatet av en vattenlösning av vitamin D3 registrerad i Ryssland.

Resultaten från multicenterstudien "Rodnichok" på studien av vitamin D-brist hos små barn i Ryssland visade nedslående resultat. Så, till exempel, hos barn under 6 månader, visar två av fem barn normala nivåer av vitamin D i biokemi i blodet. Detta är bara 39% av barnen har en norm. Med åldern ökar behovet och vid tre års ålder har bara en av åtta barn en normal nivå av vitamin D. Procentuellt visar det sig bara vara 13%. Hos de återstående barnen registreras raket med varierande svårighetsgrad, liksom andra störningar i fosfor-kalciummetabolism..
Därför är det så viktigt att ge barnet en extra D-vitaminkälla.

I praktiken hos barnläkare föreskriver jag detta läkemedel till alla barn under tre år. Aquadetrim är mycket bekvämt att använda. Släppformen i form av en lösning med en doseringsflaska eliminerar risken för överdosering. På en gång är den profylaktiska dosen 1-2 droppar, beroende på barnets ålder.
Det har också observerats att Aquadetrim tolereras bättre hos premature barn jämfört med en oljig lösning. Detta beror på det faktum att absorptionseffektiviteten hos en vattenlösning är mycket högre än för en oljelösning med omogenheten i matsmältningssystemet; eller i närvaro av kränkningar av mag-tarmkanalen hos äldre barn.

I mitt dagliga arbete med små barn stöter jag på vanliga myter om vitamin D3-preparat. Till exempel tror många att fontaneller stängs snabbare när de tar Aquadetrim - detta är en MYT. Fontanellerna och suturerna är nödvändiga endast under förlossningen, för att huvudet ska ledas korrekt genom födelseskanalen. I processen med självständigt liv har fontaneller och sömmar ingen funktionell betydelse. De stänger annorlunda för alla barn. Tidig stängning av fontaneller leder inte till neurologiska avvikelser. Huvudet kommer att växa efter ålder, oavsett om fontanellerna är stängda eller inte. I själva verket läggs huvudvolymen hos barn över 10-12 månader varje år utan utveckling av abnormiteter i neurologisk status.

Det finns också en utbredd myt att barn från familjer med låg inkomst är sjuka med raket. Jag kommer att säga att detta absolut inte är fallet. Om barnet inte får rätt mängd aktiva spel, inte går i frisk luft, inte äter ordentligt (en monoton diet varje dag), inte får tillräckligt med proteinmat, då spelar inte nivån på familjens rikedom någon roll.

Sammanfattande av ovanstående vill jag betona att Aquadetrim är effektivt och säkert. Dess användning förhindrar utvecklingen av raket och andra störningar i kalcium- och fosformetabolism helt.

Aquadetrim för barn: bruksanvisning

D-vitamin anses vara ett av de viktigaste vitaminerna för små barn. För att förhindra brist på detta förskrivs många barn preparat som innehåller detta vitamin. Ett av de mest populära åtgärderna är Aquadetrim. För att veta hur man använder detta läkemedel i barndomen korrekt måste du ta reda på när det är ordinerat till barn, hur man tar sådana droppar och när Aquadetrim inte behövs.

Släpp formulär

Aquadetrim finns i flytande form - i droppar. Det är en klar, färglös vätska som kan svagt upplysa. Aquadetrim droppar har anis arom. Ett paket med medicin representeras av ett 10 ml injektionsflaska utrustad med en droppformad propp.

Sammansättning

Huvudingrediensen i Aquadetrim är colecalciferol. Detta är namnet på vitamin D3, som innehåller 15 tusen IE i en ml av läkemedlet. 1 ml innehåller 30 droppar Aquadetrim, det vill säga en droppe av läkemedlet innehåller 500 IE vit. D.

Ytterligare komponenter i läkemedlet är citronsyra, natriumvätefosfat och makrogolglyceryl-ricinoleat, såväl som bensylalkohol och renat vatten. Den söta smaken av Aquadetrimu tillhandahålls av den tillsatta sackarosen, och den speciella lukten är anissmaken..

Vad du behöver veta om vitamin D för alla föräldrar till spädbarn kommer att berättas kort av Dr. Evgeny Komarovsky:

Funktionsprincip

Aquadetrim är ett läkemedel som påverkar metabolismen av två mineraler som är viktiga i barnets kropp. Den ena är kalcium och den andra är fosfor. Läkemedlet reglerar deras ämnesomsättning, vilket gör att benen mineraliseras och barnets skelett utvecklas korrekt.

I Aquadetrim representeras D-vitamin av D3-formen. Det är en naturlig form som bildas i människors hud när de utsätts för solens strålar. Om vi ​​jämför med D2-formen, har colecalciferol ökat aktiviteten (med cirka 25%).

Läkemedlet är viktigt för absorption av fosfater och kalciumsalter i tarmen, transport av dessa föreningar genom kroppen och deras inträde i benvävnaden. Aquadetrim påverkar också deras utsöndring från kroppen genom njurarna..

Utan en tillräcklig mängd D-vitamin, som hjälper till att tillhandahålla läkemedlet, kan barnet inte bara ha förkalkning av ben, utan också arbetet i myokardiet, muskeltonus, blodkoagulation, arbetet i paratyreoidkörtlarna, immunsystemets tillstånd och nervsystemet. Bristen på en sådan förening i mat eller på grund av en kort exponering för solens strålar orsakar raket.

indikationer

I barndomen är det främsta skälet till att förskriva Aquadetrim att förhindra hypovitaminos D och, som en följd av detta problem, raket. Läkemedlet föreskrivs också för terapeutiska ändamål med diagnostiserad vitamin D-brist och med raket, om det redan har utvecklats hos barnet. Dessutom indikeras användningen av Aquadetrim för att förebygga eller behandla sådana sjukdomar:

  • osteomalaci.
  • Hypoparathyroidism.
  • Hypokalcemisk tetany.
  • Pseudohypoparathyreoidism och andra rakittliknande sjukdomar.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Instruktioner för användning av Akvadetrim indikerar att en sådan medicin ges till barn som är fyra veckor gamla. Detta innebär att läkemedlet är kontraindicerat under den nyfödda perioden. Du bör dock inte ge Akvadetrim till ett månader gammalt barn utan att konsultera en läkare. Detta beror på både möjliga biverkningar och risken för överdosering. Av detta skäl bör både barn under ett år och ett äldre barn, till exempel i åldern 2 eller 5 år, endast ordineras av en läkare..

I videon kommer Dr. Komarovsky att prata om fördelarna med D-vitamin och hur man kan fylla på reserven..

Kontra

Bruksanvisning förbjuder att ge Aquadetrim i sådana fall:

  • Om barnets känslighet för läkemedlets komponenter ökar.
  • Om barnet har hypervitaminos D.
  • Om kalciumoxalatstenar finns i barnets njurar.
  • Om ett blodprov visar överskott av kalcium (hyperkalcemi).
  • Om kalcium upptäcks i urin (analys visade hyperkalciuri).
  • Om barnet har njursjukdom, samt njursvikt.
  • Om aktiv lung tuberkulos diagnostiseras.
  • Om patienten har sarkoidos.

Läkemedlet används mycket noggrant om spädbarns främre fontanelle är liten vid födseln (detta är ett bevis på en predisposition till dess tidigare stängning).

Bieffekter

Ibland kan ett barns kropp reagera på Aquadetrim:

  • Aptitlöshet.
  • Illamående.
  • Träningsvärk.
  • kräkningar.
  • polyuri.
  • Svaghet.
  • Depressivt tillstånd.
  • Ledvärk.
  • Torr mun.
  • Ökad kroppstemperatur.
  • huvudvärk.
  • Förändringar i urintester (ökade nivåer av protein, hyalinkastningar, vita blodkroppar) och blod (ökade nivåer av kalcium).

Hos vissa barn störs sömnen (barnet sover inte efter medicinering), förstoppning visas och kroppsvikt minskar. Dessutom kan allergier uppstå för Aquadetrim, till exempel ett hudutslag.

Vad ska man göra om dessa symtom visas? Först av allt, stoppa medicinen och rådfråga din läkare. Läkaren kommer att undersöka barnet, förskriva nödvändig behandling och råda att maten som ges till barnet innehåller mindre kalcium.

Användningsinstruktioner

Hur man ger Aquadetrim

Läkemedlet ges till barnet för att dricka genom att släppa den nödvändiga mängden läkemedel i en sked med vatten eller annan vätska (kan blandas med barnmat). Detta görs bäst under första halvåret efter en måltid..

Dosering

  • För profylax föreskrivs Aquadetrim till barn över 1 månad, 1-2 droppar per dag, vilket motsvarar 500-1000 IE vitamin D. Denna dos är tillräcklig för barn som går i frisk luft tillräckligt och får vitaminer från maten.
  • På sommaren kan den dagliga dosen av Akvadetrim reduceras till en droppe, eller läkemedlet kan avbrytas.
  • För spädbarn som föddes för tidigt, liksom för spädbarn födda från flera graviditeter, är en profylaktisk dos 2-3 droppar Aquadetrim (detta är 1000-1500 IE). Samma dos rekommenderas för barn om deras levnadsvillkor är ogynnsamma..
  • För behandling av raket ställs doseringen av Akvadetrim individuellt med hänsyn till sjukdomens gång och svårighetsgrad. Den terapeutiska dosen av läkemedlet är från 4 till 10 droppar per dag (från 2 till 5 000 IE). Behandlingen påbörjas med en dos på 2000 IE, och om barnet tål läkemedlet väl ökar antalet droppar gradvis under flera dagar..
  • Hur många droppar Aquadetrim som ska ges vid behandling av ärftliga sjukdomar, som kallas rakittliknande, bör bestämmas av läkaren.

En videorecension av läkemedlet Akvadetrim kan ses här:

Användningstid

Läkemedlet för raket föreskrivs i 4-6 veckor under kontroll av analyser och barnets allmänna tillstånd. Om terapin måste fortsätta startas Aquadetrim igen efter en veckas paus. Behandlingen avslutas när en uttalad terapeutisk effekt uppnås, varefter de byter till den profylaktiska doseringen som rekommenderas för alla barn (500-1000 IE).

Men till vilken ålder ska Akvadetrim ges till friska barn som en förebyggande åtgärd? De flesta barnläkare rekommenderar att du fortsätter att ta ett sådant läkemedel i upp till 2-3 år, och avbryter användningen endast under sommaren. När det indikeras fortsätter spädbarn att få droppar både på sommaren och över 2 år.

Överdos

Följande reaktion kan inträffa på en överskridad dos av Aquadetrim:

  • Minskad aptit.
  • kräkningar.
  • Rastlöst beteende.
  • Ökad törst.
  • Illamående.
  • Magont.
  • Diarré eller, omvänt, förstoppning.
  • Utskillelse av urin i stora mängder.
  • Led- eller muskelsmärta.
  • huvudvärk.
  • Stupor och andra psykiska störningar.
  • Viktminskning.

Dr. Komarovsky sa några ord om en överdos av vitamin D i barnets kropp:

Med en alltför hög dos, till exempel, om ett barn drack hälften av ett rör av Aquadetrim, störs njurfunktionen, blodtrycket stiger och barnet är sömnigt. I en sådan situation finns det risk för ögonproblem som påverkar både iris eller hornhinnan och synnerven..

Ett överdrivet intag av Aquadetrim kan också orsaka stenar i utsöndringssystemets organ, avsättning av kalcium i väggarna i blodkärlen, i huden och inre organ. I sällsynta fall provocerar läkemedlet utvecklingen av kolestatisk gulsot..

I en situation där ett barn har druckit mycket Aquadetrim av misstag är det viktigt att omedelbart avbryta läkemedlet och ge barnet mycket vätska. Eftersom det är farligt för hälsan, är det i många fall ett barn med en överdos av Aquadetrim på sjukhus.

Interaktion med andra droger

  • D-vitamin från Aquadetrim absorberas mindre om barnet tar kolestyramin, rifampicin eller epilepsi samtidigt.
  • Om barnet förskrivs samtidigt tiaziddiuretika och Aquadetrim, kan detta öka kalciumnivån i blodet..
  • När Aquadetrim ordineras till ett barn som ges glykosider, kommer den toxiska effekten av sådana hjärtläkemedel att öka, vilket hotar arytmier.
  • Samtidig administration av Aquadetrim och kalciumpreparat med en hög dos av detta mineral rekommenderas inte.

Försäljningsvillkor

För att köpa Aquadetrim på ett apotek behöver du inte presentera ett recept. Genomsnittspriset för ett paket med sådana droppar är 180-200 rubel.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Så att läkemedlet inte förlorar sina egenskaper, måste det hållas borta från ljus och lufttemperaturen på lagringsplatsen får inte överstiga + 25 ° C. För Akvadetrim, liksom till andra läkemedel, bör spädbarn inte ha tillgång. Läkemedlets hållbarhet är 3 år, men efter öppning rekommenderas innehållet inom 4-6 månader.

recensioner

Det finns mest positiva recensioner om Aquadetrim och dess användning hos barn. Många föräldrar tror att detta läkemedel är mycket viktigt för normal utveckling av spädbarn, särskilt på vintern. Bekräftelse av läkemedlets effektivitet för dem är frånvaron av ricketsymtom hos barn som tar förebyggande doser av Aquadetrim.

Men det finns också negativa åsikter, till exempel, vissa föräldrar gillar inte dispensern i paketet, någon tycker att oljelösningen är mer effektiv, och någon är orolig för ganska långa listor med kontraindikationer och biverkningar.

Men barn tolererar i allmänhet Aquadetrim bra. Allergiska reaktioner på ett sådant läkemedel är sällsynta, och om de doser som föreskrivs av läkaren observeras orsakar Aquadetrim inte andra biverkningar.

analoger

Istället för Aquadetrim kan du använda en vattenlösning av vitamin D3 från andra tillverkare. Detta är en motsvarande ersättning för Aquadetrim, eftersom medicinen representeras av samma form av vitaminet löst i vatten.

För ett barn med raket eller för att förebygga denna sjukdom kan Aquadetrim ersättas med en oljelösning, till exempel med medicinen Vigantol. Finska vitaminer är också ett bra alternativ, till exempel Sana-sol D3-tipat i kokosnötsolja (denna analog är tillåten från 2 veckors ålder), Minisun Drops D3 eller Drops D3 från DeviSol.

Aquadetrim eller Vigantol - vilket är bättre?

Den största skillnaden mellan sådana beredningar som innehåller vitamin D3 representeras av basen i lösningen - i Aquadetrim är det renat vatten och i Vigantol - triglycerider med medelkedja (och därför är det en oljig lösning). Båda läkemedlen finns i 10 ml flaskor, och en droppe av både Vigantol och Aquadetrim ger barnet 500 internationella enheter colecalciferol.

Barnläkare föreskriver något av dessa medel för raket, liksom för störningar i kalciummetabolismen. Både Akvadetrim och Vigantol ordineras för att förhindra hypovitaminos D hos barn under de första 2-3 åren av livet. Båda läkemedlen är godkända för användning från 4 veckors ålder. De har samma biverkningar, ett sätt att använda (dropparna blandas med vätska i en sked och ges till barnet) och det är praktiskt taget ingen skillnad i pris.

Skillnaderna mellan läkemedel är följande:

  • Vigantol representeras av en tjockare vätska, som har en gulaktig nyans och inte har någon lukt, och Aquadetrim är mer flytande, färglös, luktar gott och smakar söt..
  • Sammansättningen av Vigantol är enklare, eftersom den förutom D-vitamin och triglycerider inte längre innehåller några kemiska tillsatser. Samtidigt innehåller Aquadetrim konserveringsmedel, sackaros och smaker som barn kan reagera med allergier på..
  • Vigantol rekommenderas inte för problem med gallvägarna, tarmen och levern. Andra kontraindikationer för båda läkemedlen är identiska..
  • Aquadetrim ges till barn dagligen, och instruktionerna för Vigantol rekommenderar att du ger droppar i 5 dagar i rad, och tar sedan en paus i två dagar, fortsätt sedan använda i samma läge (ge fem dagar och inte ge två dagar).
  • Du behöver ett recept för att köpa Vigantol från ett apotek, och Aquadetrim är ett receptfritt läkemedel.
  • Vigantol har en längre hållbarhetstid (det är 5 år) och temperaturlagringsförhållandena är begränsade till + 15 + 25 ° C. Samtidigt bör båda läkemedlen användas efter att flaskan öppnats inom 6 månader..

För att bestämma vilken D-vitaminkälla som är bäst för ett visst barn, är det lönsamt tillsammans med en barnläkare som observerar barnet från födseln. Läkaren kommer att bedöma barnets näring, levnadsvillkor, hudfärg, säsong och andra faktorer, varefter han kommer att rekommendera den mest lämpliga lösningen och dess dosering.

Aquadetrim

Sammansättning

1 ml Aquadetrim-droppar innehåller 15 000 IE colecalciferol (vitamin D3).

Ytterligare komponenter: sackaros, makrogolglyceryl-ricinoleat, natriumvätefosfat-dodekahydrat, anissmak, citronsyra-monohydrat, bensylalkohol, vatten.

Släpp formulär

Färglösa, transparenta droppar för internt bruk med anisduft. 10 ml av dessa droppar i en tonad glasflaska med droppstopp, en flaska i en kartong.

farmakologisk effekt

Ett läkemedel som normaliserar ämnesomsättningen av kalcium och fosfor.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

D3-vitamin är ett välkänt aktivt antirachitiskt medel. Dess viktigaste funktion är att reglera metabolismen av fosfater och kalcium - detta stimulerar skeletttillväxt och mineralisering..

D3-vitamin är en fysiologisk form av enkel D-vitamin, som syntetiseras i människors hud under påverkan av solen. Har 25% mer uttalad aktivitet jämfört med vitamin D2.

Colecalciferol spelar en ganska viktig roll i absorptionen av kalcium och fosfater i matsmältningens organ, i transporten av salter, i processerna för ossifiering och utsöndring av fosfater och kalcium i urinen.

Närvaron av kalcium i blodet i de erforderliga koncentrationerna är nödvändig för att bibehålla myokardiets funktion, skelettmuskulaturen, blodkoagulationsprocesser, ledning av en impuls av nervös spänning, funktionen av de sköldkörtelkörtlarna, immunsystemets funktion (påverkar syntesen av lymfokiner).

Brist på vitamin D i matintaget, nedsatt absorption, otillräcklig exponering för ultravioletta strålar och kalciumbrist under tillväxten av ett barn leder ofta till raket hos barn, hos vuxna - till mjukning av benvävnad, och hos gravida kvinnor kan tecken på tetany och störningar i benförkalkning förekomma. nyfödd.

farmakokinetik

Efter att ha tagit colecalciferol, absorberas det aktivt från tarmen. Genomgår transformation i levern och njurarna. Det tränger igenom moderkakan och utsöndras under amning. Samlas i kroppen. Halveringstiden når flera dagar. Utsöndras med njurarna i små mängder, utsöndras huvuddelen i gallan.

Indikationer för användning

Förebyggande och behandling:

  • raket och raketliknande sjukdomar;
  • brist på vitamin D;
  • hypokalcemisk tetany;
  • osteopatier av metaboliskt ursprung (hypoparathyroidism och pseudohypoparathyroidism);
  • osteomalaci;
  • osteoporosterapi (som en del av multikomponentterapi).

Kontra

  • hyperkalcemi;
  • hypervitaminos D;
  • njursvikt;
  • hyperkalciuri;
  • sarkoidos;
  • urolithiasis sjukdom;
  • njursjukdom;
  • ålder mindre än 4 veckor;
  • lung tuberkulos i aktiv form;
  • överkänslighet mot komponenterna i produkten (särskilt för bensylalkohol eller vitamin D3).

Det är nödvändigt att använda detta läkemedel med försiktighet hos patienter i ett tillstånd av immobilitet, under graviditet och amning, när man tar hjärtglykosider, tiazider, hos spädbarn (när den lilla storleken på den främre kronan avslöjas från födseln).

Bieffekter

Symtom på ett överskott av D-vitamin: illamående, aptitlöshet, kräkningar, förstoppning, mun i munnen, svaghet, polyuria, psykisk störning, viktminskning, sömnstörningar, feber, proteinuria, hyalinkastningar, ökat kalcium i blodet, kärlsförkalkning, njure eller lungor.

När de första symtomen på hypervitaminos D dyker upp, rekommenderas att avbryta läkemedlet, om möjligt, förhindra intag av kalcium och börja ta C, A och B-vitaminer.

Akvadetrim, applikationsinstruktion (sätt och dosering)

Instruktioner för användning av Aquadetrim rekommenderar att man ställer in dosen individuellt med hänsyn till värdena på vitamin D3 som bildas av vitamin D som patienten mottog i livsmedelssammansättningen. En droppe Aquadetrim innehåller 500 IE colecalciferol.

För att förebygga nyfödda på heltid från den fjärde veckan i livet och upp till tre år förskrivs läkemedlet en eller två droppar per dag, och för tvillingar, premature barn och barn under ogynnsamma förhållanden - tre droppar om dagen. På sommaren kan dosen minskas till en droppe per dag..

Gravida kvinnor ordineras en droppe per dag under hela graviditeten, eller två droppar per dag, från den sjätte till sjunde månaden av graviditeten. Kvinnor efter menopaus ordineras en till två droppar per dag..

För terapi för raket förskrivs läkemedlet dagligen upp till 10 droppar per dag under en månad, beroende på svårighetsgraden av raket och den kliniska varianten av sjukdomen. Parallellt bör patientens tillstånd och indikatorerna för det biokemiska blodprovet (nivån av fosfor, kalcium, alkaliskt fosfatas i blodet och i urinen) övervakas. Den initiala dosen är 4 droppar per dag under fem dagar, efter denna period, med god tolerans, kan dosen ökas till en individuell terapeutisk behandling (upp till 6 droppar per dag). 10 droppar per dag föreskrivs endast för uttalade förändringar i benvävnad. Vid behov kan du upprepa behandlingen med läkarens tillstånd efter en veckas paus. Terapin bör fortsätta tills en klar klinisk effekt uppträder, med en övergång till en profylaktisk dosering därefter.

Vid behandling av raketliknande sjukdomar förskrivs 40-60 droppar per dag, beroende på tillståndets vikt, ålder och svårighetsgrad, under kontroll av blod- och urinparametrar. Terapiförloppet är 4-6 veckor.

Vid behandling av postmenopausal osteoporos tas läkemedlet en till två droppar per dag..

Överdos

Symtomen på en överdos hos ett barn skiljer sig inte från den hos vuxna och kännetecknas av minskad aptit, kräkningar, diarré, illamående, förstoppning, törst, ångest, polyuri, tarmkolik.

Ganska vanliga symtom är också muskel-, huvud- och ledvärk, stupor, mental störning, depression, ataxi, viktminskning. Möjlig utveckling av njurskador med erytrocyturia, albuminuri och polyuri, hypostenuri, ökad kaliumförlust, nocturia och ökat blodtryck.

I särskilt allvarliga fall, korneal opacitet, inflammation i iris eller svullnad i synsnerven, njurberäkningar, förkalkning av vävnader och organ, kolestatisk gulsot..

Behandling: avbrott av läkemedlet. En stor mängd vätska rekommenderas. Vid behov, sjukhusinläggning av patienten.

Samspel

I kombination med Rifampicin, antiepileptika, kolestyramin, minskar absorptionen av kolecalciferol.

Vid användning tillsammans med tiaziddiuretika ökar risken för hyperkalcemi.

Kombinerad användning med hjärtglykosider stimulerar deras toxiska effekt.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn. Förvaras vid temperaturer upp till 25 grader.

Hållbarhetstid

speciella instruktioner

Vid förskrivning av ett botemedel är det nödvändigt att ta hänsyn till intaget av D-vitamin i kroppen med alla möjliga källor..

När du använder läkemedlet för behandlingsändamål är det nödvändigt att regelbundet övervaka koncentrationen av kalcium i urin och plasma.